Ha eddig nem tudtad, miért van a hasadon felesleg...

Miért van a hasadon, combodon, fenekeden felesleg miközben a többi testrészeden kevés van, vagy egyáltalán nincs?

Most megtudhatod!

Sokszor olvastam és hallottam már a méregtelenítésről, és emiatt is néztem utána a témának.

Mire a kutatásomnak vége lett, rájöttem, hogy mi okozza a kis/nagy pocakot, akár férfi, akár nő az illető, és, hogy mi lenne erre a megoldás!

A Gödöllői Szent István Egyetem oktató-, kutatója, dr. Márai Géza professzor szerint, egy átlag magyar ember 1 év alatt 4-4,5 kg szintetikus adalék anyagot eszik meg! Ezek az élelmiszereinkben vannak, amit naponta fogyasztunk.

 

Mik ezek a szintetikus adalékok?

Megtudjuk az elelmiszerlanc.kormany.hu oldalról:

  • Az E 100-tól kezdődő számok jelölik a színezékeket,
  • E 200-tól a tartósítószereket,
  • E 300-tól az antioxidánsokat,
  • E 400-tól az emulgeálószereket, habképzőket, stabilizátorokat, zselésítőket, sűrítő- és szilárdító anyagokat,
  • E 500-tól főként a különböző funkcióval rendelkező szervetlen sókat,
  • E 600-tól az ízfokozókat és ízmódosítókat,
  • E 900-tól az édesítőszereket,
  • E 1000-től pedig a módosított keményítőket (nem tévesztendő össze a „natúr” keményítővel, amely élelmiszer összetevőnek számít) és egyéb technológiai hatású adalékanyagokat.

Színezékek:

Az élelmiszer-színezékek lehetnek természetesek vagy mesterségesek (szintetikus úton előállított, a természetes anyagoktól eltérő kémiai szerkezetűek). A közösségi előírások ezt a megkülönböztetést nem alkalmazzák, tehát ezeket a megkülönböztetéseket az élelmiszerek jelölésén nem lehet feltüntetni. A mesterséges színezékek (E 102 tartrazin, E 104 kinolinsárga, E 122 azorubin, E 123 amarant, E 124 kosnilvörös A, E 151 Brilliánsfekete PN, E 180 litolrubin BK, stb.) szintetikus úton előállított, a természetes színezékektől alapvetően eltérő kémiai szerkezetű vegyületek. Az természetes színezékeknél olcsóbbak, íztelenek, szagtalanok és jobb a színező hatásuk. Hátrányuk azonban, hogy legtöbbjük az emberi szervezet számára nem közömbösek, érzékeny embereknél nagyobb arányban váltanak ki élelmiszer-intoleranciát mint a természetes színezékek. Az adalékanyagok toxikológiai vizsgálatának bevezetésével és a vizsgálati módszerek fejlődésével az engedélyezett mesterséges színezékek köre lényegesen leszűkült. Fontos! A 1333/2008/EK számú, az élelmiszer-adalékanyagokról szóló Európai Parlament és Tanács rendelet V. számú mellékletében meghatározott figyelmeztető feliratot („a gyermekek tevékenységére és figyelmére káros hatást gyakorolhat”) kell feltüntetni az E 102, E 104, E 110, E 122, E 124 és az E 129 színezékek használata esetén.

Tartósítószerek:

A tartósítószerek (E 200 szorbinsav, E 210 benzoesav, E 220 kén-dioxid, E 221 nátrium-szulfit, E 249-250 nitritek, E 251-252 nitrátok, E 270 tejsav, E 280 propionsav, stb.) olyan kémiai anyagok, amelyek az élelmiszerekben jelenlévő mikroorganizmusok szaporodását megakadályozzák, vagy lassítják és ezzel növelik az élelmiszer eltarthatóságát. Zömében szintetikus úton elállított vegyületek. Az élelmiszerekben engedélyezett mennyiségben veszélytelenek, de allergizáló, túlérzékenységet kiváltó hatásuk azonban lehetséges.

Tömegnövelő szerek, zselésítő anyagok, stabilizátorok, sűrítőanyagok:

Az élelmiszerek megfelelő állományát kialakító adalékanyagok (E 400 alginsav, E 406 agar, E 407 karragén, E 412 guargumi, E 414 gumiarábikum, E 440 pektinek, E 461 metil-cellulóz, E 463 hidroxpropil-cellulóz stb.) többsége főleg növények szerkezeti anyagaiból készülnek, tehát jelentős részük természetes. Toxikológiai szempontból ártalmatlanok, az egészséget nem veszélyeztetik, határérték nélkül alkalmazhatók, allergiás tüneteket ritkán okoznak. Közülük sok egyáltalán nem, vagy csak részlegesen emészthető! Elsősorban lekvárokhoz, joghurtokhoz, tejitalokhoz, sajt és húskészítményekhez, édesipari készítményekhez alkalmazzák.  Megfelelő állagot alakítanak ki az élelmiszerekben, például nekik köszönhető a gumicukrok rághatósága.

Ízfokozók:

Az ízfokozóknak (E 620 glutaminsav, E 621 nátrium-glutamát E 626 guanilsav, E 630 inozinsav, E 640 glicin, stb.) önmagukban nincs vagy jelentéktelen az ízük, aromájuk, de az élelmiszerekhez hozzáadva már kis mennyiségben felerősítik vagy módosítják azok ízét, növelik az élvezeti értéket, de egyben túlfogyasztásra is ingerelhetnek. Főleg fűszerekben, levesekben, szószokban, félkész- és készételekben alkalmazzák. A leggyakrabban használt ízfokozó a glutaminsav (az idegsejtek közötti ingerületátadás legfontosabb átvivője) és a nátrium-glutamát (E 621), amelyeket az úgynevezett „kínai étterem szindrómaallergiás tünetegyüttessel hozták összefüggésbe, de ez nem nyert igazolást. 

Mi az a "kínai étterem szindróma"?

Vizsgálatok fényt derítettek arra, hogy a készételek nagymértékű fogyasztása összefüggésben lehet a különböző tünetekben megnyilvánuló nátrium-glutamát érzékenységgel. A nátrium-glutamát E 621 érzékenység jelei: A tünetek között szerepel a gyorsszívverés, fej- nyak- és hátfájás, a gyengeségérzés, és a lehangoltság, depresszió. Növeli az étvágyat, csökkenti a sejtek inzulin-érzékenységét, így hozzájárulhat az elhízás és a cukorbetegség kialakulásához is. Röviddel az elfogyasztott ételek után kipirulás, migrénes fejfájás, végtagzsibbadás léphet fel azoknál, akik nagy mennyiségben és rendszeresen fogyasztanak készételeket gyorséttermekben. Egyénenként változó, hogy milyen tünetek és milyen mértékben jelentkeznek. Előszeretettel alkalmazzák félkész- és készételekhez, konzervekhez, húskészítményekhez, ételízesítőkhöz, fűszerkeverékekhez, salátaporokhoz, levesporokhoz és –kockákhoz, szószokhoz, fagyasztott termékekhez, felvágottakhoz, szójakészítményekhez, üdítőkhöz, chipsekhez. Forrás: Webbeteg.hu 

Édesítőszerek:

Az édesítőszerek között egyaránt találhatunk természetes és mesterséges eredetű anyagokat is, amely csoportosítást a jelölésen nem lehet feltüntetni. (???) Természetes eredetű édesítők például a cukoralkoholok (IV. csoport) (E 420 szorbitok, E 421 mannit, E 953 izomalt, E 965 maltitok, E 966 laktit, E 967 xilit (nem nyírfacukor!), E 968 eritrit), energiatartalmuk a cukrokéval közel azonos [10 kJ/g (2,4 kcal/g), míg a cukroké 17 kJ/g (4 kcal/g)], de a felszívódásuk lassabban történik. Nagyobb mennyiségben fogyasztva hashajtó hatásúak, ezért figyelmeztető felirat feltüntetése szükséges az élelmiszeren. Cukorbetegek naponta csak meghatározott mennyiséget fogyaszthatnak ezekből. Élelmiszerek édesítésére egyre nagyobb arányban használnak intenzív édesítőszereket (E 950-aceszulfám K, E 951 aszpartám, E 952 ciklamátok, E 954 szacharinok, E 957 taumatin, E 959 neoheszperidin DC, stb.), elsősorban a csökkentett energiatartalmú („light”), illetve energiamentes termékek, valamint rágógumik ízesítésére. Ezek sokszor édesebbek a szacharóznál, az aszpartámtól és neotamtól eltekintve gyakorlatilag energiamentesek, gazdaságosak, valamint fogkárosító hatásuk nincs. Gyakran kombinációkban alkalmazzák őket, mivel növelik egymás édesítő erejét.
Az aszpartám (E 951) fenilalanin forrás, így fogyasztása a fenilkentonuriában -egy ritka anyagcsere betegségben- szenvedők számára tilos, ezért az élelmiszeren figyelmeztető („fenil-alaninforrást tartalmaz”) feliratot kell feltüntetni.

Egyéb adalékanyagok:

Egyéb adalékanyagok például a fényezőanyagok (E 570 zsírsavak, E 901 méhviasz, E 904 sellak), a csomósodást gátlók (E 552 kálcium-szilikát, E 533b talkum), a csomagoló- és hajtógázok (E  290 szén-dioxid, E 939 hélium, E 941 nitrogén) és a lisztjavító szerek (E 300 aszkorbinsav, E 483  sztearil-tartarát, E 920 L-cisztein, E 921 L-cisztein). Ezek kis mennyiségben használatosak, ezért élelmezés-egészségügyi jelentőségük elhanyagolható.

 

De van itt még érdekesség...

A Mikotoxin

Egy sajnálatos szegedi eset kapcsán volt téma hazánkban a fuzáriumgomba toxinjai által okozott egészségkárosodás. Mint ismeretes a beteg kislány ötévesen menstruált és csomókat találtak a mellében. De mi az a fuzáriumgomba és mennyire veszélyes? Szegedi kutatók régóta állítják, hogy nőgyógyászati elváltozásokat okoz, befolyásolja a nemzőképességet, rákos megbetegedést vált ki a gabonaféléket támadó fuzáriumgomba mérge. "Egyértelműen a fuzárium felelős a korai pubertásért. Akinél kivontuk az érintett kenyér- vagy müzlifélét az étrendből, a toxin ürülni kezdett a szervezetből, a tünetek kezdtek enyhülni" - mondta Szűts Péter, a gyerek kezelőorvosa a delmagyar.hu megyei portálnak. Az eddigi kutatások szerint a gabonaféléket megtámadó fuzáriumgomba egyik mérge okoz a lányoknál rendkívül korai menstruációt, a fiúknál mellnövekedést, mindkét nemnél csomókat és később ez kihat a nemzőképességre is. Forrás: Webbeteg.hu

A teflon és a BPA

A főzéshez használt, teflonbevonatú edények és a konzervek is, amelyek belső felületét műanyag borítással látják el annak érdekében, hogy a tárolt élelmiszer ne kapjon fémes ízt. Kiderült, hogy ez a borítás sem mentes a BPA-tól, attól a veszélyes anyagtól, amely a hőre lágyuló műanyagokban található meg, így az ásványvizek és az üdítők palackjaiban. A gyártók azzal védekeznek, hogy csak hő hatására oldódik ki, a gyakorlatban azonban nem lehet ellenőrizni, hogy egy palack hányszor és milyen mértékben volt kitéve hő hatásának, mire eljut a fogyasztóhoz. Savas vagy lúgos közegekben, illetve hő hatására (65 °C) fokozódó mértékben kioldódik a vele készült műanyagokból.

Az elmúlt években több mint száz tudományos jelentés bizonyította, hogy több egészségügyi problémáért felel. Az anyag veszélyessége abban rejlik, hogy nem látványosan és gyorsan hat, hanem lassan és folyamatosan fejti ki mérgező hatását, amelynek következményei csak később jelentkeznek. A jelentős kockázatok miatt az Európai Unió 2011 júniusától betiltotta a BpA-t tartalmazó műanyag cumisüvegek forgalmazását. 2017-től felkerült a különös aggodalomra okot adó anyagok listájára szaporodási képességeket károsító és hormonkárosító hatása miatt.

 

Mikor és miért kezdődött ez az egész?

Az élelmiszeripar a II. világháború után, szinte öngerjesztő módon növekedett. A városi népesség rohamos növekedésével egyre jobban terjed az élelmiszerek ipari méretű tömegtermelése. A feldolgozott élelmiszerek esetén az ilyen követelmények kielégítésére kezdték az élelmiszeradalékokat használni. Az élelmiszerlánc az előállítástól a fogyasztóig egy hosszú, soklépéses folyamat, az előállítás helye és ideje már messze esik a fogyasztás helyétől, idejétől. Ekkor vált akkut problémává a minőségmegőrzés, tehát meg kellett oldani a hatékony (gyors, gazdaságos) és biztonságos tartósítást. A tárolhatóság ára: a tartósítószerek. A tartósítószerek olyan mikrobaellenes anyagok, amelyek az élelmiszerek minőségét megóvják, vagy eltarthatóságukat növelik.

De miért csökkentek a tápanyagok a zöldségekben és gyümölcsökben?

A legfőbb oka a nagyipari termelés. Hogy a növekvő népesség keresletét ki tudják elégíteni, a növénytermelő cégek olyan fajtákat nemesítettek, amelyeknek egyre nagyobb és nagyobb a terméshozama és egyre ellenállóbbak mindennel szemben. Eközben a tápanyagtartalom mennyisége teljesen háttérbe szorult. A műtrágyák és növényvédő szerek egyre nagyobb mértékben történő alkalmazásának köszönhetően a modern termőföldeken sokkal hamarabb lehet aratni, mint régebben. Ez azt eredményezi, hogy a terménynek kevesebb ideje van a tápanyagok felvételére a talajból. Sőt, a műtrágyázás is gyakran megzavarja a tápanyag felvételt. A termőtalaj minősége a műtrágyázás ellenére is drasztikusan romlik vagy kimerül, és lecsökken a növények által felvehető tápanyag mennyisége. Forrás: Falu Food

 

Az alábbi 13 perces videóban még pár fontos információt megtudhatsz dr. Márai Géza professzortól:

 

 

A tápanyagtartalom csökkenése 1985-1996

Mi az oka a tápanyagok csökkenésének? Kilúgozott földek, levegőszennyezés, túl gyors növekedés, hosszú tárolás.

Forrás: 1985 Geigy Gyógyszerkonszern. 1996 Élelmiszerlabor Karlsruhe/Sanatorium Oberthal

Mi lehet a helyzet most, ebben az évben??!!

 

De vajon kiürül belőlünk az a 4-5 kg szintetikus anyag amit megettünk?

Hogyan lehet megszabadulni ezektől a szintetikus anyagoktól?

Manapság már annyi lehetőség van a méregtelenítésre, hogy az ember azt se tudja, melyiket kezdje el, mikor kezdje el, és a fő probléma, hogy hatásos lesz-e? 

Nagyon sok olyan is található, ami a testet megtisztítja, de nagyon megterheli, megviseli a szervezetet. Legtöbbször ennek a leggyakoribb oka, hogy csak a méreganyagok eltávolítása a cél, de az emésztés helyreállítása, és a tápanyagok pótlása már nem. Igy az eredmény rövid életű lesz, sőt, előfordulhat, hogy hiánybetegségek is kialakulhatnak!

Azok a leghatékonyabb méregtelenítők, amivel a béltisztítás is megtörténik, és a bélflóra egyensúlya is helyreáll. Fontos a méreganyagok eltávolítása, és a hasznos tápanyagok pótlása.

Hippokratész is tudta, „A halál a belekben lakozik”, ezért fontos, hogy bélrendszerünket rendben tartsuk, hiszen az egész szervezetünkre hatással van. 

A képen a bélbolyhok láthatóak, ahogyan el vannak tömítődve. Emiatt nehezen, vagy egyáltalán nem tudják felvenni a tápanyagokat. Ki kell tehát tisztítani!

A tápanyagok felszívódása a vékonybélben zajlik, melynek belső felületét a bélbolyhok (mikrovillusok) növelik meg. A bélbolyhok a nyálkahártya apró kitüremkedései, melyek tengelyében vérerek, nyirokerek és idegek futnak. A felszínt nagyobbító képződmények segítségével jóval hatékonyabb a tápanyagok felszívódása. Gluténérzékenység esetén a vékonybélben található bélbolyhok könnyen károsodhatnak, ellaposodhatnak, ami szintén gátolja a tápanyagok felszívódását. A fel nem ismert, vagy nem kezelt betegség soványságot, vashiányt, fejfájást, töredezett körmöket, hajhullást és egyéb, súlyosabb szövődményeket okozhat. Forrás: Medicover.hu

 

Mi a megoldás? Hogyan és mivel lehet a méregtelenítést megoldani természetes úton?

ÚTIFŰMAGHÉJ

Az útifűmaghéjnak rendkívül hatékony a vízfelfogó képessége, így elérhető a jóllakottság érzete, ezért alkalmazzák fogyókúrát, esetleg Candida-diétát kiegészítő készítményeknél, fogyasztásával nem viszünk be kalóriát a szervezetbe. Az útifűmaghéj vízből képes akár tömegének hússzorosát is felszívni, zselés állagot nyer, így halad végig az emésztőrendszeren. A vékonybelünkben bélbolyhok találhatók, ahol bomlástermékek rakódnak le, és az útifűmaghéj lágyan felszívja és eltávolítja azokat, megelőzve az önmérgeződést, az élősködők elszaporodását, az elsavasodást.

Tudomány és életmód.hu: A rosthiányos étrend és a túl sok fehérje – főleg állati forrásból –, a feleslegesen bevitt szénhidrát és zsír lebontása nagy terhet ró a szervezetünkre. A bomlástermékek a bélrendszerben filmszerű zsíros réteget, majd „plakkokat” alakítanak ki, melyek ún. bélkővé alakulhatnak át. A bomlástermékek a bélfalon keresztül elsavasítják szervezetünket, mely betegségekhez vezethet. Testünk nem mindig képes semlegesíteni ezeket a savakat. Egyes esetekben sókat képez belőlük és így közömbösíti, más esetben a zsírszövetbe – mint semleges helyre – szállítja és rakja le azokat, mely azonban az elhízást támogatja.

CSICSÓKAŐRLEMÉNY - INULIN

Magas rosttartalma gátolja az egyéb szénhidrátok felszívódását, fogyaszt. Magas ásványianyag-, vitamin-, és magas létfontosságú aminosav-tartalom: lizin, arginin, hisztidin, cisztin, triptofán, aszparagin, magas inulintartalom jellemzi, és keményítőt csak csekély mennyiségben tartalmaz. A csicsóka fő hatóanyaga az inulin növényi rostanyag. Az inulin vízben oldódó, nagyméretű rost, amely a bélben sértetlen marad, s így magához vonzza a jó baktériumokat a táplálkozásra. A káros bélflórát viszont az inulin nem táplálja. A káros bélbaktériumok inkább a finomított cukor bomlástermékein élnek. Cukorbetegség esetében az inulin jelentős szénhidrát-energiaforrás, mert a vércukorszintet tartós fogyasztás esetén sem emeli. Az inulin lebontásához nincs szükség inzulinra, sőt az inzulinfüggőséget is csökkenti, s a vércukorszint beállítását megkönnyíti.

Házipatika.com: A csicsóka a téli időszakban kiváló tápanyag szervezetünk számára, hiszen tartalmaz magnéziumot, kalciumot, káliumot, foszfort, B1-, B2-, és C-vitamint. Ásványianyag-tartalmának köszönhetően segít megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedések, a mellrák, az elhízás és a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Legnagyobb részben inulint tartalmaz, mely támogatja a máj, a lép és a hasnyálmirigy működését. Mivel feldolgozásához a szervezetnek nem kell inzulin termelnie, így a cukorbetegek egyik hasznos és kedvelt alapanyaga lehet. Az inulinnak rákellenes hatása is ismert, ezért fogyasztása mindenkinek ajánlott. Rosttartalma gátolja a hizlaló tápanyagok felszívódását a szervezetbe, ezért diéta idejére is ajánlott.

LIOFILIZÁLT MÁLNA POR

A rózsafélék családjába tartozó málna az egyik legfinomabb nyári gyümölcs. Azonban nemcsak az íze finom, hanem szervezetünkre is pozitív hatása van. Magas az ásványianyag- és vitamintartalma (kalcium, kálium, magnézium és vas), antioxidáns, emésztést segítő rostjai és pektintartalma segítik az emésztést. A liofilezés (fagyasztva szárítás) sokkal kevésbé károsítja a tartósított anyagokat, mint más, magasabb hőmérsékleten végzett vízelvonó módszerek. Az íz- és illatanyagok is változatlanul megmaradnak.

Házipatika.com: Egy maréknyi, 100 gramm málnában 25 mg C-vitamin rejtőzik, de van benne sok B1-, B2-vitamin és A-provitamin is. Le se tagadhatná, hogy gazdag színanyagokban, sok antioxidánst, flavonoidot tartalmaz, valamint gyümölcssavakat, cserzőanyagokat, növényi rostokat, pektint. 100 gramm málnából 80-85 gramm a víz. Energiatartalma 150-200 kJoule, körülbelül 34 kcal, 0,9 g fehérje, mindössze 0-3-0,5 g zsír, 11-12 g szénhidrát van benne. Értékes tápanyag a benne lévő gyümölcscukor. Az ásványok és nyomelemek közül kiemelendő 25-40 mg-os kalcium-, 170 milligrammnyi kálium-, 30 mg magnézium- és 0,6-1 mg-os vastartalma. Ezekből az elemekből a másfél maréknyi málna napi szükségletünk mintegy 10 százalékát fedezi.

KOVAFÖLD

A kovaföld kovamoszatokat tartalmaz, amelyek mikroszkopikus méretű algák, és szilícium-dioxidot tartalmaznak, ami a csontváz szerkezetét adja. A kovaföld olyan, mint egy lyukakkal teli henger. Hengerek milliói az emésztőrendszeren keresztül magukhoz vonzzák és elnyelik a baktériumokat, gombákat, parazitákat, vírusokat, növényvédőszer-maradványokat, drogokat, nehézfémeket, így azok kiürülnek a testből. Pár hónapos alkalmazással a bélfal megtisztul a káros nyáktól. Kevés kovaföld felszívódik a véráramba kovasavként, ami segít elpusztítani a rossz zsírokat, így csökkenti a koleszterinszintet, a magas vérnyomást. Az ízületek és szalagok fájdalmai enyhülnek; megerősödnek a fogak, a fogíny, a haj és a köröm (utóbbiak gyorsabban nőnek); a bőr kitisztul, egészségesebbé válik a kiválasztás.

ALMAPEKTIN

A kutatások alapján az almák pektintartalma a legnagyobb a gyümölcsök között. Az almapektin vízoldékony rost. Vízzel keverve gélesítő hatása van. Mivel az almapektin nem emészthető, vízben oldódó rost, leginkább az emésztést képes befolyásolni. Hatékonyan csökkentheti a vér koleszterinszintjét (aki zsíros ételeket fogyaszt, jól teszi, ha almalevet iszik). 

Tudomány és életmód.hu: A magas rosttartalmú ételek segítik a fogyást azáltal is, hogy a vízfelvevő képességük miatt hamarabb kialakítják a teltségérzetet a gyomorban, így diétázás során jól alkalmazhatók. A gyümölcsökben lévő duzzadó rostok vagy pektinek kiemelkedő hatásúak a bélvédelem és toxin megkötés szempontjából. Ilyen hatású az almából kivont almapektin is, amely fogyókúrás, teltségfokozó és koleszterin megkötő hatással is bír. 

Wikipédia: A szervezetbe kerülve a pektin megváltoztatja a széklet víztartalmát, növeli a viszkozitását, ezért mind székrekedés, mind hasmenés kezelésére alkalmazható. Égési sérülések esetén vízmegkötő képessége miatt alkalmazzák. Mivel rengeteg vizet képes megkötni, elfogyasztás után a gyomorban megduzzad és ezzel csökkenti az éhségérzetet. Ennek a hatásának köszönhetően a fogyókúrázók előszeretettel vásárolják és fogyasztják. A pektin az emberi étrendnek szerves összetevője, mivel majdnem az összes ember által fogyasztott növényben megtalálható. Az ember számára pektin nem tekinthető tápanyagforrásként, mert a vékonybélen szinte érintetlenűl halad keresztül. A vastagbélben található baktériumok számára tápanyag-forrásként szolgál (rövid láncú zsírsavakra bontják le, melyek hosszú távon csökkentik a koleszterinszintet, mert gátolják a koleszterin felszívódását). A pektin rostjaihoz a cukormolekulák is képesek kötődni, így jóval lassabban szívódnak fel. Ezáltal nem lesz nagy a vércukorszint emelkedése.

GYÖMBÉR

A feltehetően Kínából származó gyömbért elsősorban Indiában és Kínában termesztik. A kurkuma és a majoránna rokona. A gyömbért már évezredek óta ismerjük mint gyógy- és fűszernövényt. Gyökere csípős anyagokat és illóolajokat tartalmaz, serkenti a nyálelválasztást, az epe-, bél- és gyomorműködést, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatású. Az ájurvédikus gyógyítók szerint a lelket a testtel együtt erősíti, és még az intelligenciát is fokozza. Belsőleg a magas vérnyomásra és a koleszterinszintre is hatásos. A gyömbér csípős anyagai nemcsak az emésztést segítő enzimek gyorsabb kiválasztását serkentik, de a gyomornyálkahártya hőreceptoraira is hatással vannak – mindez a méregtelenítésben és a fogyásban fontos. Abban is segít, hogy ne együnk egyszerre túl sokat.

C-VITAMIN

Erős antioxidáns, sejtregeneráló hatása ismert. Szervezetünk nem termeli, így külsőleg szükséges bevinnünk, szervezetünk optimális működéséhez létfontosságú elem. A C-vitamin hiánya vérzékenység, izombántalmak, ínysorvadás kialakulásához vezethet, továbbá lassú sebgyógyulást, fertőzésekre, gyulladásokra való fogékonyságot okozhat. Vízben oldódó vitamin, hasznosulásához bő folyadékbevitel szükséges, a felesleges mennyiség vizeletünkkel kiürül. Ellenállóbbá teszi a szervezetet, immunrendszert erősítő hatása közismert. Részt vesz a kollagén-termelésben és az izomzat fejlődéséhez elengedhetetlen karnitin (aminosav) szintézisben. Támogatja a vas, a cink, a kalcium, a magnézium és egyéb ásványi anyagok felszívódását és hasznosulását. Aktív szerepe van a szervezetünk energia ellátottságában. Fogyasztásával terhelhetőbbé, energikusabbá válunk.

 

Ennyi mindent nehéz lenne magunktól összeállítani úgy, hogy mindenből a hatásos adagot eltaláljuk.

De szerencsére van, aki már összeállította a fontos hatóanyagokat a megfelelő mennyiségben,

így nekünk már nincs is más dolgunk, csupán csak kúra szerűen fogyasztani:

 

Ez a termék pedig nem más, mint a Berry Slim

A Berry Slim tartalmazza az összes, feljebb felsorolt összetevőt!

Méregtelenít, segíti a fogyókúrát és vitaminnal tölt fel. Liofilizált málnatartalmának köszönhetően finom az íze, emellett magas a vitamintartalma. A Berry Slim egyik összetevője az útifűmaghéj, ami a vízből képes akár tömegének hússzorosát is felszívni, ennek következtében zselés állagban halad végig az emésztőrendszeren.

A bolyhokban lerakódott bomlástermékeket képes lágyan felszívni és eltávolítani, megelőzve az élősködők elszaporodását és elsavasodását. Rostokban gazdag, ezzel gátolva az egyéb szénhidrátok felszívódását. Magas az ásványianyag- és a létfontosságú aminosav-tartalma.

...és ami a plusz, hogy nincs benne semmilyen szintetikus adalék!

100% természetes összetevők alkotják!

 

Figyelem: Az étrend kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Ezt a terméket a HLBS Network cég gyártja. Vásárlóként (Customer) regisztrálva 20-30%-al kedvezőbb áron tudod a terméket megvásárolni. 

⇒Vásárlás⇐